Mikkelin vesilaitos rakentaa puhdistamon valmiiksi ilman pääurakoitsijaa

Mikkelin vesilaitos varmistaa puhdistamohankkeen valmistumisen jatkamalla rakennustöitä uudella organisaatiolla. Vesiliikelaitoksen johtokunta päätti 17.3.2020 purkaa Metsä-Sairilan puhdistamon pääurakkaa ja Kenkäveronniemen tulopumppaamon pääurakkaa koskevat urakkasopimukset. Urakkasopimuksen purkaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Vesilaitos ottaa välittömästi Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon ja Kenkäveronniemen tulopumppaamon rakennustyömaat haltuunsa kaikkine siellä olevine rakennuksineen ja rakennustavaroineen käyttäen niitä töiden jatkamiseen. Mikkelin vesilaitos tulee jatkossa esittämään kaikille työmaan sivu- ja aliurakoitsijoille sopimuksen solmimista suoraan vesilaitoksen kanssa ja töiden jatkamista työmaalla.

Menettelyn taustalla on Mikkelin vesilaitoksen huoli pääurakoitsijan edellytyksistä saada rakennusurakat valmiiksi sopimusten mukaisesti. Järjestely ei koske hankkeissa mukana olevia sivu-urakoitsijoita eikä jätevesiprosessin käyttöönottoa.

Töiden on tarkoitus jatkua kahden viikon kuluessa uuden organisaation voimin. Puhdistamon koekäyttö alkaa marraskuussa ja rakentaminen valmistuu toukokuussa 2021.

Lisätiedot:
Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki, puh. 044 794 2601, reijo.turkki(at)mikkeli.fi

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *