Mikkelin jätevedenpuhdistamon välietappia juhlittiin Pohjantervajaisissa

pohjantervajaisetMetsä-Sairilassa juhlistettiin 31.8.2017 Pohjantervajaisia. Pohjantervajaiset ovat louhintatöissä vastaava juhla kuin harjannostajaiset rakennustöissä. Juhlaa on jo ammoisina aikoina vietetty, kun louhinta on saavuttanut syvimmän kohtansa, ja pohja on tervattu vedeneristykseksi.
– Metsä-Sairilassa pohjantervajaiset järjestettiin massalouhintojen päättymisen kunniaksi. Vielä louhitaan pieniä määriä, mutta isommat louhintatyöt on nyt tehty, kertoo projektipäällikkö Juha Viitanen rakennuttajakonsulttina toimivasta Ramboll Finland Oy:stä.

Pohjantervajaisiin osallistui noin 70–80 ihmistä. Mukana oli louhintaurakoitsijan työnjohtoa ja työntekijöitä, Mikkelin Vesilaitoksen henkilökuntaa, Mikkelin kaupungin luottamushenkilöitä, suunnittelijoita sekä muiden sidosryhmien edustajia. Ohjelmassa oli puheita, haitarimusiikkia ja tarjolla hernekeittoa. Mikkelin Vesilaitoksen johtajan Reijo Turkin avajaissanojen jälkeen puheita kuultiin Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholaiselta sekä louhintaurakoitsija Lemminkäinen Infra Oy:n Risto Kupilalta. Iltapäivä huipentui seremoniaräjäytykseen ja pohjan tervaukseen.

tervaus

Kuva: Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Aholainen (vas.) ja johtaja Risto Kupila Lemminkäinen Infra Oy:sta tervaamassa  tunnelin pohjaa.

Louhintoja viimeistellään
Massalouhintojen valmistuttua jatketaan vielä pienempiä kallion ura- ja kuoppalouhintoja sekä lujitustöitä. Seuraavaksi alkavat jätevesialtaiden betonirakennetyöt. Kalliorakennusurakka päättyy toukokuun 2018 lopussa, minkä jälkeen puhdistamotyömaalla jatkuu rakentamisurakka. Rakentamisvaiheen pääurakasta saadaan tarjoukset lokakuun loppupuolella, minkä jälkeen Vesilaitoksen johtokunta valitsee jätevedenpuhdistamon rakentajan.

Facebooktwitterlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *